Настава на даљину почиње 17.03.2020.године

Поштовани родитељи,

Oбавештавамо Вас да је Министарство просвете, науке и технолошког развоја припремило оперативни план за наставак рада школе кроз остваривање образовно-васпитног рада учењем на даљину. Почетак реализације је 17.март 2020.године.

Едукативни садржаји за ће бити емитовани на Трећем каналу Радио телевизије Србије (РТС Канал 3). Садржаји ће бити емитовани свакодневно, шест дана у недељи, са почетком од 8 часова. Обрађиваће се поједини наставни предмети и њихове наставне јединице.  Материјал за остале наставне предмете добијаћете од наставника школе. О самој организацији и начину рада ћете добити упутства у најкраћем могућем року.

Часови ће бити емитовани на РТС Каналу 3 по распореду по разредима који ће дан раније бити објављени на сајту Министарства (www.rasporednastave.gov.rs)

За све ученике од 1. до 7. разреда биће емитовани образовни садржаји у блоку од по два часа дневно.

За ученике 8.разреда биће емитовани образовни садржаји у блоку од по три часа дневно, од којих ће увек два часа бити српски и математика, а трећи један од предмета који се полажу на завршном испиту.

За ученике којима је потребно прилагођавање садржаја и наставу похађају по ИОП-у 1 или 2 наставници ће припремити посебне материјале за учење и достављати ученицима на начин који ће бити договорен у најкраћем могућем периоду.

На сајту школе ће бити постављен банер са линком до распореда емитовања садржаја (www.rasporednastave.gov.rs).

Сви садржаји ће бити доступни и на платформ РТС “Планета” где се могу више пута прегледати истог или наредних дана.

Наставници ће у складу са оперативним плановима достављати ученицима додатни материјал, попут упутстава, појашњења, домаћих задатака. Бићете о начину рада обавештени у најкраћем могућем року.

Наставници ће на основу прикупљених информација о ученичком напредовању бележити напредовање у савладавању градива, што ће бити убележено у ес-дневнике након нормализације ситуације.
Хвала вам на сарадњи и стрпљењу. Сада су ученик-наставник-родитељ партнери у образовању више него икад, и важно је да сарађујемо.