Секција „Мали волонтери“

Секција „Мали волонтери је започела са радом 2013. године. Учитељице Драгана Лахош и Дина Заварко су  волонтирање препознале као  одличну активност кроз коју се развијају емпатија, сарадња и толеранција међу ученицима различитог узраста. У реализацију активности биле су укључене и учитељица  Љубица Грубач (садашња директорка) и  наставница Александра Рајачић.Тренутно као кооринаторке волонтерске секције активно учествују учитељице  Дина Заварко  и Ђурђица Лалић и наставница  Надежда Чолић.  Ова секција се реализује  кроз две  активности-  ПОМОЋ  У УЧЕЊУ и КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА-ПЧЕЛИЦА .

                                  

          Активност ПОМОЋ У УЧЕЊУ  се тренутно  реализује четвртком, после наставе, од 13-14:30 часова. Најактивнији волонтери су ученици 5. разреда. Време реализације ове активности се усклађује са обавезама ученика –волонтера, као и ученика којима је потребна додатна подршка у учењу.                                                         

Ово је добар пример вршњачке подршке у учењу. Ученици старијих разреда помажу млађим ученицима да ураде домаће задатке и савладају неке наставне садржаје који су им тешки. Наставница  Надежда  и учитељица Дина  помажу ученицима да пронађу  технике учења које има највише одговарају (учење помоћу мапе ума, асоцијација, сликовног приказивања садржаја,...).

 

         Активност КРЕАТИВНА УЧИОНИЦА  се одвија сваког другог петка од 13 до 14:30 часова. Активност воде ученице: Јована Мандарић (ученица 8.разреда), Ема Ајрановић, Ања Кнежевић, Тамара Вујчић, Кристина Зарић, Марина Мандарић, Дијана Чобић, Александра Секол, Драгана Игњац и Тара Митић (ученице 5. разреда). Учитељице Ђурђица и Дина помажу волонтерима да успешно реализују своје идеје. Радионици присуствују  ученици 1,2, 3. и 5.  разреда.

У овој радионици акценат је такође на вршњачкој подршци старијих ученика млађим али и на развијању креативности и стваралаштва кроз израду различитих креација од папира и употребљених материјала те се на тај начин развија и еколошка свест ученика. Овај огранак  Волонтера својим радовима, заједно са осталим ученицима школе, оплемењује школски простор.