Упис деце у први разред школске 2020/2021. године

 

Поштовани родитељи,

 

Због новонастале ситуације и ванредног стања у нашој земљи, обавештавамо Вас да је од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја стигло упутство о предстојећем упису деце у први разред:

 

Родитељу/ другом законском заступнику деце која су стасала за упис у први разред основне школе за школску 2020/2021.годину, од 1. априла 2020. године биће омогућено да електронским путем искажу Интересовање за упис у нашу школу преко Портала еУправа.

 

 Уколико родитељ не искаже заинтересованост на овај начин, дете ће свакако моћи бити уписано у први разред наше школе.

 

Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање, електронском поштом биће послата нотификација о датуму уписа у основну школу.

  1. По дефинисању датума уписа, родитељима ће бити доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање која ће омугућити родитељима да једним доласком у школу заврше све активности везане за упис детета у школу. Преко апликације еУпис извршиће се повлачење података о ученику (Извод из МК рођених, потврда о пребивалишту и уверење о обављеном лекарском прегледу) и упис. Истог дана педагог ће обавити и тестирање детета.

 

Уколико нисте у могућности или из било код другог разлога не желите да користите Портал еУправа и апликацију еУпис, све активности везане за упис Вашег детета у први разред можете обавити у просторијама школе по завршетку ванредног стања. О тачном датуму почетка уписа, као и о свим даљим информацијама везаним за упис, бићете благовремено обавештени.

 

Такође, сваким радним даном од 9- 12 часова можете се обратити особи задуженој за помоћ и подршку родитељима у вези уписа првака телефонским позивом или путем маила. Лице које ће давати информације родитељима у вези са уписом у први разред је педагог школе Ивана Чупељић.

 

Контакт телефон је: 069/2841063

Маил адреса за контакт: osveljkovlahovic@mts.rs

 

Директор школе Љубица Грубач