Ђачки кутак

 

 

Спортску секцију FAIR PLAY TEAM чине ученици V-VIII разреда.Вршњачки тим је своје активностиусмерио ка промоцији позитивних вредности и фер плеј кодексу понашања не само успорту него и у школи и код куће, на улици, у друштву вршњака али и одраслих.

 

У уторак 12. јуна на школском терену одржан је Фудбалски турнир ученика виших разреда  који похађају спортску секцију у оквиру пројекта Савеза за школски спорт „ Спорт у школе „ а чију реализацију подржава Град Нови Сад. Овом приликом школа је добила 5 фудбалских лопти од Савеза.

Учествовало је 3 мешовите екипе. Након одиграних утакмица које су овог пута судили ученици једни другима, бодовна листа изгледа овако:  са једном победом и једном нерешеном утакмицом Бела 02 екипа заузела је водеће 1. место

Сви ученици нижих разреда, као и ученици петог и шестог разреда, имали су прилику да присуствују прдавању на тему "Култура држања паса и утивај на здравље људи". Предавање је одржао дипл. биол. мастер Милан Миљевић из Пастеровог завода. Ученици су више чули о паразитима који се могу добити од кућних љубимаца као и о значају њихове редовне вакцинације. 

Поводом Дана планете Земље, у нашој школи организовано је низ еколошких радионица. Ученици петог разреда који похађају изборни предмет "Чувари природе" и ученици осмог разреда који изучавају екологију били су носиоци ових активности.  У томе су им помогли си ученици и наставници наше школе. 

Клизање на леду је умеће кретања по залеђеним површинама (површина језера или реке,вештачка подлога,...) коришћењем клизаљки. Клиже се по леду који може бити природно или вештачки залеђен.Клизање на леду је раширен облик рекреације, али и основа многобројних спортова и спортских дисциплина на леду.

У суботу 21. јануара 2018. год. ученици од 4. -8. разреда наше школе, имали су прилику да своје вештине на леду испробају у друштву инструктора Хокејашког клуба НС СТАРС из НовогСада.  Највеће интересовање било је на полигонима клизачке спретности и вожњи између чуњева - слалому.

Деда Мраз ни ове године није заборавио на школарце из Шангаја. 

Са својим помоћницима из Ферплеј тима спремио је преко 100 пакетића које су донирали Новосађани из свих делова града. Пакетићима су се највише изненадили ученици виших разреда јер су мислили да Деда на њих више не мисли..

Део пакетића послат је и  у Свратиште.

Ученици виших разреда имали су прилику да учествују у интересантном пројекту који се први пут реализовао у нашој школи под називом  „ Шангај отвара врата и прозоре“ у организацији АСК Petro Max-а а под покровитељством Управе за спорт и омладину – КЗМ Града Новог Сада. Пројекат су током новембра – децембра 2017. год.

Здрави стилови живота стигли и у Шангај . Физичко вежбање добило је подршку у здравој исхрани кроз пројекат  „Природом до здравља“ чији је циљ промена свести младих о важности здраве исхране  и очувања животне средине као и организовање догађаја на отвореном- у природи, Активности  су водиле наставнице математике и физичког васпитања а реализовао га је Удружење "Асистент"под покровитељством Управе за спорт и омладину – КЗМ Града Новог Сада. Током новембра и децембра 2017. год.

 

Под слоганом "Градимо мостове међу генерацијама", одржана је Дечја недеља у нашој школи. Ово су активности које су је обележиле:

  • Осликавање дворишта кредама у боји;
  • Креативна радионица "Слутим јесен";
  • Школски биоскоп "Пат и Мат";
  • Заједнички часови старијих и млађих ђака;
  • Луткарска представа "Чаробна шума";
  • Пријем првака у Дечји савез;
  • Предавања: Заштита животиња и Водовод и канализација.

Трећу септембарску седмицу нове школске године, обележила је Спортска недеља. Ово су активности које су је обележиле:

Понедељак  19. 09.  у 10:00  Између две ватре, нижи разреди I-IV

Уторак           20.09.у 11:00  Спортско научни квиз , виши разреди, 5.-8.

Среда             21.09. у 10:00  Вежбање у пару, 8. и 1.

Четвртак        22.09. у 10:00  Игре с лоптом, нижи разреди I-IV

Петак              23.09. у 10:00 Вежбање у пару, 7. и 3.

 

У активностима учествују и чланови школског Фер плеј тима .

проф. физ. васп. Даниела Игњатић

Pages