Приредбе

И ове године, наша школа је спремно дочекала своје нове ђаке, нову генерацију првака. У њихову част, приређена је свечана приредба у којој су учествовали ученици другог, трећег и четвртог разреда. Након тога, њихова учитељица Дина Заварко, их је повела у њихову учионицу. Сви ђаци прваци су добили нове уџбенике за први разред, а од удружења "Срећни људи" добили су школске торбе са школским прибором. Сада су прваци спремни за нову школску годину.

Срећно прваци!

Више о овом догаћају можете видети на овом линку: 

27. јануара 2019. године свечано је обележена још једна Школска слава у просторијама наше школе, ОШ "Вељко Влаховић".

У нашој школи, 31. августа је одржана свечана приредба поводом Пријема првака. Учитељ Ивица Станојловић и остале учитељице приредили су им свечану приредбу. Ђаци прваци су добили и лепе поклоне.

Више о овоме прочитаје овде http://www.novisad.rs/prijem-prvaka-u-osnovnoj-shkoli-u-naselju-shangaj-0.

Ученици првог разреда, заједно са својом учитељицом Тамаром, су  се својим родитељима и гостима представили приредбом "Младунци сисара".Уз песму, стихове, игру представили су велики део сисара у животињском свету и на тај начин проширили своје знање. Родитељи су имали прилике да виде колико су деца научила у школи, а и да много тога науче од своје деце.

22. марта 2018. свечаном приредбом  обележили смо Дан школе.  Вођени мотоом "Љубав су простор и време мерени срцем", ученици од првог до осмог разреда, су кроз глуму, поезију, игру и песму показали свим гостима да је љубав свуда око нас.

27. јануара 2018. у нашој школи одржала се свечана приредба поводом школске славе. Том приликом, традиционално, директорка је наградила овогодишње светосавско дете- ученика осмог разреда Алексу Костића. 

Последњег наставног дана у децембру опростили смо се од старе године и 1. полугодишта на весео и забаван начин. Организовали смо маскенбал под називом Времеплов. Сваки разред је одабрао период који жели да прикаже.Поред обавезне маске, требало је да прикажу/кажу нешто о времену које представљају.

Наше нове ђаке дочекали су, директорка, наставници и учитељи, бројни гости из Месне заједнице "Шангај", као и члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин. Будући ученици петог разреда извели су представу " Ко се шета око света". Овим забавним и шаљивим текстом старији ђаци су насмејали и опустили прваке, њихове родитеље као бројне госте. Након приредбе, учитељица Тамара Остојић Грегус прозвала је своје нове ђаке и повела их у њихову учионицу.  

Првацима су тада уручени поклон- пакети са основно школским прибором које је за њих приредила Месна заједница "Шангај".

Традиционално, 21. марта обележили смо Дан наше школе. Вођени стиховима Мике Антића и мотоом -,,Прелети бесконачност, победи време и машту, али никад не заборави како се корача по земљи.“, овај дан посветили смо другарству, сновима, љубави и машти. Присутни гости имали су прилику да уживају у мелодији  хора који је, поред химне, извео и песму ,,Тамо далеко“, а соло песмом ,,Где си било, јаре моје“ представила се ученица 6. разреда Дијана Чобић.

27. јануара 2017. године у нашој школи оджана је свечана приредба поводом школске славе. Приредби је претходило традиционално резање славског колача као и проглашење светосавског детета. Ове годину ту привилегију имао је ученик осмог разреда Лазар Бабић.

Свечану приредбу обележило је извођење драмског текста "Свети Сава", коју су уз пратњу хора извели ученици четвртог и трећег разреда. Програм је завршен уз песму и игру чланица ритмичке секције.

Ученици наше школе, заједно са наставницима су се показали као прави домаћини и свечари.

Pages