Обавештење за родитеље о почетку школске 2020/2021.године

Поштовани родитељи,

 

На почетку школске 2020/2021.године  са радошћу и спремно отварамо поново врата наше школе.

Пре свега, нашим ученицима желимо срећну, здраву и успешну школску годину!

Уверени смо да заједничким трудом, разумевањем и поштовањем препоручених здравствених мера можемо успешно савладати све препреке на које наиђемо на том путу.

 

На основу Посебног програма основног образовања и васпитања који је припремио Завод за унапређивање образовања и васпитања, на основу иницијативе Министарства, а у складу са Законом и препорукама Кризног штаба за сузбијање заразне болести Covid-19, Школа је приступила изради свог Оперативног плана организације и реализације наставе у школској 2020/21. години прилагођавајући га просторним и техничким могућностима школе и уз поштовање мера заштите здравља ученика и запослених.

 

У обавештењу које следи упознајемо вас са најважнијим садржајима плана:

 

При доласку ученика у школу, учитељи и дежурни наставнци ће свим ученицима школе мерити телесну температуру бесконтактним топломерима. Уколико ученик приликом мерења температуре буде имао повишену температуру или друге симптоме респираторне инфекције, биће смештен у посебну просторију за изолацију, а родитељ обавештен. О ученику ће се за то време бринути дежурни наставник, до тренутка предаје ученика родитељу. Иста је процедура и уколико у току трајања боравка детета у школи се утврди повећана температура или знаци инфекције.

1. За све ученике настава ће се организовати свакодневно у школи кроз непосредан образовно-васпитни рад и путем наставе на даљину. Настава у млађим разредима се организује у преподневној смени од 07:45 часова. Настава у старијим разредима се реализује у послеподневној смени од 13:00 часова.

 

2. Ученици I, II и  IV разреда ће наставу похађати у комплетном саставу одељења, односно не деле се на мање групе.

Ученици одељења III разреда се деле на две групе, А и Б групу (једну групу чини половина од укупног броја ученика). Групе ће долазити у школу у различитим терминима и  смењују на недељном нивоу. (први термин од 07:45 – 10:10, други термин од 10:30- 12:20).

Што се тиче старијих разреда, VI и VII разред наставу ће похађати у комплетном саставу одељења.

Ученици V и VIII разреда се деле на две групе, А и Б групу (једну групу чини половина од укупног броја ученика).

Распореди група А и Б се смењују на недељном нивоу.

Распоред ученика по групама ћете добити од учитеља, односно од одељењског старешине.

 

3. За све ученике часови трају 30 минута.

4. Учење на даљину: Родитељи који у постојећој епидемиолшкој ситуацији не желе да им деца похађају наставу у школи могу да се определе за учење на даљину преко ТВ часова који ће се емитовати на Јавном сервису РТС-а. И у том случају, провера знања и оцењивање се врше искључиво у школи, за време непосредног образовно-васпитног рада, у договореним терминима.

 

Директор школе

Љубица Грубач