Сара Спасојев, 27.01.2014.

МЕЂУНАРОДНА ДЕЧЈА  ЛИКОВНА  ИЗЛОЖБА

                                       „13. НОЕМВРИ“

                         СКОПЉЕ, МАКЕДОНИЈА , 2013.

 

            Традиционална Међународна дечја ликовна изложба „13. ноември“ у  Македонији континуирано награђује постигнути рејтинг у дечјем ликовном стваралаштву који се усмерава ка свету без граница.

    Ова ликовна манифестација у организацији Дечјег ликовног центра у Скопљу у сарадњи са Удружењем ликовних педагога , а под Патронатом града Скопља, опстаје већ више деценија.Преко својих дела, свих боја и форми, мали ствараоци стварају ванвременска инспиративна ликовна решења. Њихова дела нас воде у свет радости, љубави, игре, хуманости, у свет солидарности.

  На овом међународном такмичењу која се организује поводом Дана ослобођења града Скопља, наша ученица шестог разреда, Сара Спасојев награђена је дипломом за освојено прво место.Њен ликовни координатор била је учитељица Снежана Станојловић, која је предходних неколико месеци радила са Саром како би радови били што успешнији. Тема радова који су послати на конкурс је везана за свакодневни живот људи у крају у којем се наша школа налази. Радови су рађени темперама и сувим пастелом.

     Информацију о конкурсу учитељица је добила у сарадњи са Aмбасадом Републике Македоније.

   Учитељица и ученица нису отпутовале у Македонију и нису присуствовале изложби, јер су позив и обавештење о награди, из непознатих разлога , стигли касно.  

22.11.2013.                                                    

27.01.2014.                                                                                               Снежана Станојловић

                                                                                                             Професор разредне наставе