Друга недеља мобилности петак

Последњи дан нашег боравка у школи „ CEIP MEDITERANEO“ је протекао у позитивној атмосфери. Активности су почеле разговором са наставником енглеског језика Пепеом. Наставник је рекао да има различите групе ученика које формирају према нивоима знања енглеског језика. Користи технике позитивне дисциплине, мења различите активности у току часа, разговара са ученицима који имају тешкоће у учењу. Уколико има тешкоће са једним одељењем 6. разреда који знају да буду веома бучни, умирује их стишавањем, а понекад гласније изговори име ученика који не поштује правила. Рекао је да ученици у принципу поштују правила и да он веома воли свој посао.

Следила је Хуманитарна трка за децу оболелу од леукемије – учествовао је и наш Тим. Донирали смо новац, добили смо налепнице за мајице и захвалнице за учешће. У трци су учествовала деца  из вртића, ученици, наставници и родитељи. Атмосфера је била веома весела. Сва деца су седела на шведским клупама поређаним по ободу школског дворишта и бодрила такмичаре. Са одељењем је био одељењски старешина.

Након активности смо отишли на дружење са наставницима школе. Испратили су нас веома срдачно, разменили смо бројеве талефона и мејлове уз обострано обећање да ћемо наставити сарадњу.

Знање и искуство које смо стекли на мобилности нам је од непроцењивог значаја. Велики број техника и метода које смо видели можемо директно применити у нашој школи. Захвални смо на прилици коју смо добили да , будемо са „друге стране“ катедре, да поматрамо, упијамо и постављамо кључна питања. Још једном хвала директорки и целом колективу школе.

Many thanks to the principle and the entire staff of the CEIP Mediteraneo school for the opportunity to learn, the friendship and the overall experience.

Scroll to Top