Прва недеља мобилности -понедељак

Наша прва недеља мобилности је била препуна доживљаја и вредних сазнања. У наредним објавама, приказаћемо наша досадашња искустава у предивном Пилар де ла Хоридаду.

15.05.2023.године

На самом улазу у школу дочекали су нас представници школе – директорка школе, заменица директорке, неколико наставника и наставница задужена за менторство за наш тим.. Пријем и дочек је био љубазан, срдачан и отворен. Уследило је протоколарно уручење нашег поклона директорки школе, ручни рад, вез који је типичан за нашу културу и обичаје. На слици су приказана слова наше азбуке. Након протоколарног дела започео је радни део састанка са нашим ментором.

Током обиласка школске зграде, улазили смо у све просторије. У неким учионицама се одвијала настава. Средина за учење је подстицајна. Простор је добро организован. Ходници и зидови су оплемењени ученичким радовима тако да је видљив тренутни фокус учења. Опремљеност школе је добра и видљива је подршка свим ученицима од стране целокупног наставног особља. Колеге су спремне за сарадњу као и ученици.

Наш водич  нас  је представљала ученицима и наставнцима. И ученици и наставници су били јако срдачни и насмејани. Размењивали смо по пар речи уз осмех и поздрављање. Обилазак је био детаљан уз опис активности које се реализују у простору у којем бисмо се налазили.

Имали смо радионицу са ученицима шестог разреда на којој смо им приближили нашу земљу и културу уз размену речи на српском, шпанском и енглеском језику.

Након обиласка школске зграде ментор нас је одвела у лагану шетњу изван школског дворишта, са крајњим одредиштем до центра града, које је било у непосредној близини. Уз пут нам је објашњавала како људи живе, чиме се баве, која је структура становништва и сл. У центру града смо обишли црквицу која је саграђена 1899. године. Након тога смо отишли на кафу и колаче типичне за ово поднебље. У повратку до школе срели смо групу ученика које је наставник водио на пливање у оближњу спортску дворану.

На крају дана имали смо радни састанак на којем смо разговарали о сутрашњим активностима.

Scroll to Top